CrossFit Kids/Teens

Hva er CrossFit Kids? CrossFit Kids er et tilpasset treningsopplegg for barn og ungdom som er nøye kvalitetssikret gjennom forskning og kunnskap. CrossFit-bokser som har lov til å bruke CrossFit Kids-varemerket, har instruktører som er utdannet og godkjent gjennom egne CrossFit-kids-kurs.

Hovedtanken bak treningsopplegget er at trening for barn og ungdom skal være lystbetont og trygt. Progresjon i trening er viktig, og trening for barn er noe annet enn trening for voksne. Blant annet løfter man ikke vektstenger før man er minimum 12 år, og da får man bare lov til å starte med veldig lette vekter når treneren ser man er klar for det. Teknikk og kroppsvektstyrke er i fokus. Gjennom dette treningsopplegget får barnet ditt bruke hele kroppen med varierte, grunnleggende og funksjonelle bevegelser, som utfordrer kroppen på ulike måter, både med tanke på utholdenhet, styrke, bevegelighet, balanse, koordinasjon mm.

CrossFit for barn er et fint alternativ til dem som ikke har funnet glede i andre idrettsaktiviteter, men også som basistrening og supplement for de som driver med andre idretter. Vi vil også ha fokus på en positiv atmosfære, fair play og det å samhandle godt med andre rundt seg.

Aldersgrupper: CrossFit Steinkjer kan tilby; CrossFit Kids 2.-5.klasse, samt CrossFit Teens 6.-9.klasse og etter-skole-tilbud for 8.-10. klasse. Ved fylte 15 år kan man delta på vanlige CrossFit-treninger (trener avgjør om man har nok erfaring/kompetanse til å være med på alle timer, eller om man må delta på nybegynnerkurs først). CrossFit kids vil bli satt opp som kurs over en gitt periode.
Søskenmoderasjon.

Det blir servert frukt og grønt på timer. 

Voksentetthet: Det er 14 plasser på Kids og Teens. Ved flere enn 10 på Kids er det to instruktører, og flere enn 12 på Teens 17.00 er det to instruktører.

Instruktørene: Hovedinstruktør for Kids er Trude. Hun er godkjent CrossFit Level1-trener, CrossFit Level 2-trener og CrossFit Kids-trener. Hun har 20 år erfaring som lærer i både barne- og ungdomsskolen, og er blant annet utdannet allmennlærer med kroppsøving. 

Hovedinstruktør for Teens er Thomas. Han er godkjent CrossFit Level1-trener og CrossFit Kids-trener. Han er utdannet fysioterapeut, har også jobbet med ungdom i skolen med Gymlab-prosjektet.

Påmelding: sendes til  thomas@sagaft.no

ÅPNINGSTIDER

05:00-24:00

365 DAGER I ÅRET.

Bemannet man-fre kl.08.00-16.00